1st entri untuk tahun 2014??? hmmm...lama betul tak update blog rasanya.....ada banyak cerita nak dikongsi bersama....sebelum January 2014 sampai penghujung baik aku update cepat-cepatkan...takut nanti aku pun dah lupa nak cerita....kami ke Kota Kinabalu lagi selepas 2 tahun untuk 3 hari 2 malam....kalau ikutkan tahun lepas kami dah ke KK tetapi terpaksa dibatalkan....memang banyak sangat tahun lepas kami bagi duit percuma kat Tony Fernandez sebab bila tiba masa tak jadi nak pergi di atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan...apa lagi...busy dengan kerja la yer...kami plan ke Sabah ni pun selepas batalkan percutian ke Langkawi seminggu sebelumnya....nasib baik dapat tiket penerbangan dengan harga yang sama ketika sales....good lesson for us...after this tak perlu nak booking flight tiket awal-awal untuk bercuti 3 4 bulan or tahun kehadapan.....jika betul-betul nak cuti baru beli tapi kena la 2 minggu awal before pergi vacation yer...harga lebih kurang time sales  jer....oopppsss...apa yang aku membebel ni kan...dah macam tersimpang jauh plak....:(   11hb January, pukul 11.30 kami dah sampai di Promenade Hotel selepas ambil penerbangan pukul 7.55 pagi dari LCCT. Hanya ambik masa 10 minit dari Airport Kinabalu ke hotel.. kami ke Kota Kinabalu sebab utama nak celebrate besday en.hubby yang jatuh pada 12hb Januari....tapi bila dah sampai KK rasanya en.hubby yang celebrate advanced besday untuk aku kot....hahahahha....kami sengaja memilih Promenade Hotel kerana lokasinya yang strategik... berdekatan dengan Pasar Filipina..pasar besar....Tunku Abdul Rahman Park...yang penting dekat dengan tempat makan...   Gambar dari google    Checked in....staff sangat friendly...terus dapat kunci bilik...    lobby hotel yang sangat luas.....dekorasi Chiness New Year dah bermula....  banyak betul bilik kat setiap floor....   inilah suite kami....:)) belakang baru bilik tidur...     ruang tamu yang luas dengan pantry yang selesa....tapi tak ada tetamu datangpun....hihihi....  
petang pihak hotel hantar fruits ni....
 furniture masih yang lama..nasib baik tv dah tukar ke lcd...  sea view.....mendamaikan.... 
sudut berehat sambil melihat laut terbentang....
bilik air yang selesa tapi sayang tempat beristinjak tak disediakan paip....hmmmm
Oleh kerana 1st day kami dah ada aktiviti yang menunggu, kami ambil lunch di hotel sahaja....buffet hi-tea...hi-tea dah mula pukul 11 pagi lagi sampai petang....  starter....  muka kelaparan...makanan pertama masuk dalam perut untuk hari ini... 1st time naik flight tak ambik foods....sebab dah terlalu bosan dengan foods dalam AirAsia tu....sama jer dah bertahun-tahun....:(  walaupun hi-tea tapi menu yag disediakan terlalu banyak...beratus menu ada...larat dengan tak jer...

 Ruang makan memang luas sangat..so tak da masalah tempat duduk....especially waktu pagi untuk breakfast....tak perlu nak que tunggu meja... ada udang masak lomak cili api dalam menu hi-tea ni....mengancam abis....macam masakan n9...
 satay mesti ada kalau dah nama hi-teakan...  dessert corner.....sikit la punya banyak...main course ada 2 meja panjang macam ni juga..tak dapat nak ambik gambar...ramai orang..segan plak aku....huhuhu.... meja main course ambik dari jauh jer.....dibelakang tu juga penuh dengan foods...    sebahagian desser yang kami ambik.....sedap-sedap belaka....      Malam kami dinner di hotel juga sebab takut nak keluar kerana ada beberapa kes tembakan dalam kawasan bandar terutama di area hotel kami menginap...keesokkan hari baru tau kes tembakan tu datang dari budak-budak nakal yang guna senapang paintball dengan peluru biji guli.......memang pengacau betul budak nakal ni kan...rosak plan aku jer....  

   Asam pedas ekor lembu...kat Sabah plak aku makan asam pedas tapi memang marvelous..kalah asam pedas Melaka tau......I believed chef2 hotel ni orang semenanjung kot....
 nasi putih dengan saladnya....      en.hubby dah tak da selera nak makan sebab tak boleh keluar ....order yang simple jer...fish and chips...   Selama 2 hari jer kami breakfast di café hotel..memang dah termasuk dalam pakej bilik....  macam sikit jer kami makan kan.....menu hidangan breakfast pun memang banyak sangat tapi rasa macam malas nak snap photo..... ini kumpulan pinggan yang ketiga sebelum waiter datang ambik...so boleh bayangkan berapa banyak kami makan yer....hahahaha....

Hari ketiga dah kena check out......rasanya macam singkat sangat percutian kami di Kota Kinabalu kali ini....memang sepatutnya kalau berada di Sabah paling pendek kena stay 4 hari 3 malam....baru puas sedikit.....sepanjang kami berada di sini kami sempat melawat Mari Mari Cultural Village yang amat menarik sekali....Rumah Terbalik...Kundasang yang jadi plan last minute...kami sepatutnya pergi ke pulau Tunku Abdul Rahman Park tapi disebabkan keadaan cuaca yang tidak berapa baik terus kami ke Kundasang.....tunggu update seterusnya yer.....:))  
Hit: 9 Laman Asal