http://anaksufi.blogspot.com
Thursday, August 18, 2011 BLOGGER PERTAMA YANG SIARKAN ISU DUMC ADALAH BLOGGER ANAK SUFI???? JADI PAK MUSTAFA, KENAPA TUDUH UMNO????? SALAM...


PEMIMPIN PAS TUDUH UMNO PULAK YANG JADI DALANG DALAM OPERASI JAIS. PEMIMPIN PAS SEPERTI PAK MUSTAFA DAN TUAN IBRAHIM MEMPERTIKAIKAN BAGAIMANA ISU OPERASI JAIS MEMASUKI GEREJA DUMC UNTUK MENYELAMATKAN AQIDAH UMAT ISLAM DIMULAKAN OLEH BLOGGER PRO-KERAJAAN. MALAHAN, PEMIMPIN PAS TELAH MEMFITNAH BAHAWA UMNO CAMPURTANGAN DALAM OPERASI JAIS.


Harakahdaily

KUALA LUMPUR, 18 Ogos: Tindakan Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) yang melengah-lengah isu menyiasat Gereja Methodist Damansara Utama (GMDU) atas laporan murtad sehingga menimbulkan polemik umum tentulah tidak mendatangkan kebaikan kepada semua, apabila di waktu yang sama, ada pihak dalaman yang meledakkan pelbagai bukti dalam blog pro-Umno.

“Kini, rakyat tengah menanti tindakan Jais, lebih-lebih lagi PAS Pusat telah menyatakan pendirian mempertahankan aqidah umat Islam dari sebarang usaha untuk mengganggu-gugat oleh mana-mana pihak.

“Kita sedar dalam sebarang tindakan kita perlu berhemah dan tepat dalam tindakan, kerana bukan soal kita tidak pertahan aqidah ummah, tetapi tindakan yang terburu-buru hanya menjerumus kita kepada perangkap yang sengaja dipasang oleh Umno dan merosakkan lagi nama baik agama Islam yang kini sudah tercacat cela akibat perbuatan Umno selama ini,” kata Ketua Penerangan PAS Pusat, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man dalam satu kenyataan.


Dalam isu Jais, Tuan Ibrahim hari ini juga menimbulkan persoalan terhadap beberapa reaksi dan tindakan Umno sejurus selepas cetusan isu Jais menyiasat gereja – yang beliau sifatkan sebagai amat mencurigakan.

Tuan Ibrahim berkata perkara paling aneh ialah semua bukti wujudnya usaha pengkristianan dibongkar dan dipelopori oleh blog-blog pro-Umno dan bukan oleh Jais, sedangkan semua bukti itu adalah bahan sulit yang tidak sepatutnya dikeluarkan selagi belum ada dakwaan di mahkamah.

Ini termasuklah soal-selidik, nama mereka yang hadir, jumlah wang yang dibekalkan, dan terbaru klip video serbuan tersebut dan juga laporan Jais yang sepatutnya diberikan kepada Sultan Selangor terlebih dahulu.


ASTAGHFIRULLAH-AL-AZIM...MENGUCAP ANAK SUFI MEMBACA ARTIKEL TERSEBUT. ANAK SUFI RASA, BLOGGER YANG MULA-MULA SIARKAN ISU DUMC INI ADALAH ANAK SUFI. ITU PUN KERANA ANAK SUFI TERBACA PERBINCANGAN HANGAT DALAM LOW YAT FORUM YANG MENGELUARKAN KENYATAAN TERSEBUT. SILA RUJUK DI SINI. BLOGGER OTAI SEPERTI PISAU, UNSPINNERS DAN GERAKAN TIMUR MASIH BELUM MENYIARKAN ISU TERSEBUT SEMASA ANAK SUFI MENULIS ENTRI TU.


JADI, BAGAIMANA PULA PAK-PAK HAJI DAN OSTAT KEPIMPINAN PAS BOLEH KELUAR KENYATAAN MEMFITNAH MACAM NI? NAMPAK SANGAT LAH PUAK-PUAK PAS NI DAH TERIKUT KAEDAH DAPPIG CELAKA YANG AKAN CARI APA SAJA ISU UNTUK MEMBURUKKAN UMNO. APA SAJA! APA SAJA! BAGAIMANA PULAK BOLEH KATA BLOGGER UMNO YANG PELOPORI ISU NI TERLEBIH DAHULU DARIPADA JAIS? SEDANGKAN JAIS BERTINDAK DULU BARU ISU ITU DISIARKAN OLEH BLOGGER ANAK SUFI! DAN YANG PENTING ANAK SUFI PULA MENDAPATKAN MAKLUMAT TERSEBUT DARIPADA LOW YAT FORUM BUKAN HASIL DARIPADA PERANCANGAN SESIAPA!


ANAK SUFI MENGHARAPKAN PARA PEMIMPIN PAS NI, BAWA-BAWALAH INGAT ALLAH S.W.T. POLITIK, POLITIK LAH JUGA TAPI BILA TIBA HAL MURTAD DAN AQIDAH MACAM NI USAHLAH KITA BERTELAGAH. CUKUP-CUKUPLAH MEMFITNAH UMNO. KESIAN KAT ORANG UMNO YANG ASYIK DOK KENA FITNAH PASTU KENA JATUH KAN HUKUMAN MASUK NERAKA OLEH PEMIMPIN DAN PENGANUT PAS! SAMPAIKAN BULAN RAMADHAN PUN TIDAK DIHORMATI. ASYIK FITNAH JE!!!!!!!!


TAKUTLAH PADA ALLAH WAHAI PAS! HENTIKANLAH FITNAH PADA UMAT ISLAM UMNO!ARTIKEL PERTAMA ANAK SUFI:
Thursday, August 4, 2011 TERKINI! MAKAN MALAM MUHIBAH 1 MALAYSIA DI GEREJA! JAIS DITUDUH BERSUBAHAT DENGAN PARTI UMNO?
SALAM... APA HAL LAK GEREJA DAMANSARA UTAMA (DAMANSARA UTAMA METHODIST CHURCH) NI BUAT MAKAN MALAM MUHIBBAH DI BULAN RAMADHAN NI? DAH LAH TU, BUAT PULAK DALAM GEREJA! YANG PALING MENYEDIHKAN RAMAI ORANG MELAYU YANG HADIR DALAM MAKAN MALAM TERSEBUT. TAHNIAH KEPADA JAIS KERANA TELAH BERTINDAK MENYERBU MAJLIS MAKAN MALAM TU.TAPI..MACAM BIASALAH..JUAK-JUAK PEMBANGKANG HARAM JADAH NI SPIN KATA INI SEMUA ARAHAN UMNO. POLITIK LAGI. PERSOALAN MEREKA, SALAHKAH PUAK AL-KAFIRUN TU BUAT MAKAN MALAM 1 MALAYSIA DI GEREJA?
NAMPAKNYA, SUDAH MULA BIBIT-BIBIT KEBEBASAN AGAMA LAIN BERDAKWAH PADA UMAT ISLAM DI NEGARA INI. INI SEMUA SALAH SIAPA????????? SIAPA YANG SELALU MEMBELA SI PEMBELA MURTAD???????? SIAPA YANG BEGITU TOLERANS DALAM BAB AGAMA?????? SIAPA YANG BAGI PELUANG MEMBUKA PINTU KAFIR BERDAKWAH PADA UMAT ISLAM DI NEGARA INI????????? MARI KITA DENGAR APA KATA NIK AZIZ DAN PEMIMPIN PAS BERKAITAN DENGAN PERKARA NI. MUNGKIN ADA YANG KELUARKAN FATWA BARU KOT! Muhibah dinner held in church disruptedPETALING JAYA: A muhibah thanksgiving dinner held in the spirit of 1Malaysia at the Damansara Utama Methodist Centre (DUMC) was marred when enforcement officers from the Selangor State religious department (JAIS) entered the hall following complaints Malays were present.DUMC Senior Pastor Dr Daniel Ho said the JAIS officers arrived there at 10pm together with the police and questioned several people who were present at the function.“It was a thanksgiving dinner held in the spirit of 1Malaysia when the event was interrupted by the presence of the JAIS officers.“They spoke to several people before leaving after nearly two hours,” he said, adding that he would issue a statement today.It is learnt that there were about 120 people from all walks of life present in the hall at that time.
Hit: 8 Laman Asal