Image Assalamu'alaikum. Semenjak dua tiga empat  lima menjak ni aku gemar betul pakai serba putih, sejenis kembali ke zaman dulu kala. Mungkin sebab aku terbaca (lupa dah kata mana) tentang hikmah di sebalik sunnah Nabi yang menggalakkan pakai baju warna putih: lebih kepada penyerapan cahaya dan tenaga, hubungan antara alam dan tubuh badan manusia. Nak mengolah panjang lebar tentang itu, aku bukannya pakar, jadi kita biarkan takat ni sudah. 

Sekarang ni cuaca tersangatlah carca marba, panas teramat panas, diikuti hujan sebelah petang. Kalau negara luar ada 4 musim, Malaysia pun sama jugak, macam Uncle Grab dalam you.tube Channel i-Chang cakap: "Hot, Very Hot, Wet, Very Wet". Terbaiklah, uncle! Jadi, kecenderungan memakai pakaian serba putih jatuh kepada HARUS, yang kadangkala boleh bertukar menjadi WAJIB. Cuba korang pakai serba hitam duduk bawah panahan terik mentari, rasa apa? Sebab tu la orang-orang negara 4 musim memilih untuk pakai baju warna putih setiapkali dorang turun c…
Hit: 0 Laman Asal