Monday, May 21, 2012

Umno pengkhianat Melayu sebenar

Umno kehabisanmodal dan kini gunakan talian hayat. Kini mahu manfaatkan serta gunakan sisa dan baki nyawanya iaitu dengan muzakarah.

Muzakarah adalah umpan, ramai para pengundi Melayu kampung tradisi masih memberi harapan dan Unno menampakkan keikhlasan diri. PAS terperangkap dan diperangkap.

Jawapan balas TGHH setidak-tidak melegakan banyak pihak. Kita semua hendaklah jangan memberi langsung dan bersikap langsung dengan persepsi Umno baik.

Semua kena dimindakan bahawa Umno jahat sejak dulu dan kini serta selamanya. Banyak deretan bukti jika mahu disenaraikan pendeka atau panjang.

Sebagai kesimpulan Umno adalah pengkhianat bangsa Melayu sebenarPAS Tidak Ada Niat Bermuzakarah Dengan Umno - Abdul Hadi Awang
KUALA LUMPUR: Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang, Isnin, menafikan parti itu mahu bermuzakarah dengan Umno.
Sebaliknya kata beliau, perkara itu timbul susulan kekeliruan berhubung kesediaan PAS berbincang dengan badan bukan kerajaan (NGO) yang selama ini menuduh PAS tersasar daripada perjuangan berteraskan Islam.
"Saya ingin tegaskan memang tidak pernah timbul isu PAS nak bermuzakarah dengan Umno sebaliknya kami (PAS) nak memberi penjelasan (bermuzakarah) bersama NGO disebabkan tuduhan berhubung perjuangan PAS," katanya pada sidang media di ibu pejabat PAS Pusat, di sini, Isnin.
Abdul Hadi juga mendakwa isu muzakarah itu agenda politik Umno menjelang pilihan raya umum.
"Buat apa nak muzakarah dengan mereka (Umno) melainkan jika nak membincangkan perkara berhubung pilihan raya bersih yang mana itu merupakan tanggungjawab mereka sebagai parti pemerintah.
"PAS tidak ada langsung niat untuk muzakarah dengan Umno.Buat apa nak muzakarah-muzakarah lagi sedangkan kami (PAS) sekarang dalam gerak kerja hadapi pilihan raya umum akan datang," katanya.
Isu muzakarah itu timbul susulan kenyataan Mursyidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat pada 16 Mei lepas, yang bersetuju PAS membuka pintu bermuzakarah dengan mana-mana NGO termasuk Umno, bagi mengusahakan sesuatu untuk kebaikan ummah dan negara. - BERNAMA

No comments: