Apakah Anda Tahu Kebaikan Omega3?
Pada tahun 1970an, para saintis mendapati orang Eskimo di Greenland adalah antara manusia yang paling sihat di dunia. Walaupun diet mereka mengandungi kandungan lemak yang tinggi yang diperolehi daripada ikan paus, salmon dan seal, tetapi mereka jarang mendapat penyakit kronik seperti sakit jantung, arthritis, kencing manis dan sebagainya. Para saintis membuat kesimpulan bahawa Omega-3 lah yang menjadi punca utama kepada kesihatan orang Eskimo ini.
Kajian membuktikan bahawa Omega-3 mempunya banyak khasiat kepada kesihatan, dari fungsi otak sehinggalah kesihatan jantung. 
Mengapa Omega-3 dikatakan 'Brain-booster'? Sebahagian besar otak manusia terdiri daripada lemak 'baik' atau dikenali sebagai asid lemak. Dan kebanyakan lemak baik adalah Omega-3. Kajian telah membuktikan yang diet yang kaya dengan Omega-3 dapat meningkatkan  keupayan belajar, kemahiran menyelesaikan masalah, daya tumpuan, daya ingatan dan kemahiran berkomunikasi. Omega-3 juga terbukti mampu memberikan mood positif dan keseimbangan emosi, dan dapat mengekalkan kesihatan mental semakin kita berumur.
Bagaimana Omega-3 Membantu Fungsi Otak? Di dalam otak kita terdapat banyak neuron (sel yang menghantar mesej dari otak ke bahagian tubuh lain). Dinding neuron inilah yang terdiri daripada lemak 'baik' ini. Bagi memastikan neuron-neuron ini dapat berkomunikasi dengan baik, dinding neuron mestilah cukup fleksibel untuk membenarkan molekul-molekul penting menembusinya. Faktor-faktor seperti penuaan, diet yang tinggi kolestrol dan lemak tepu akan menjadikan dinding neuron ini mengeras. Ini mengakibatkan molekul-molekul penting tidak dapat menembusi dinding neuron dengan baik dan akibatnya berlakulah ketidakseimbangan emosi, kesukaran untuk belajar, daya ingatan menjadi tumpul, dan pelbagai kemerunduman fungsi otak.
Dengan menambah Omega-3 dalam diet harian, kita dapat memulihkan sifat lentur dan fleksibel dinding neuron dalam otak, seterusnya meningkatkan komunikasi sel dan fungsi otak.
Selain itu, khasiat Omega-3 juga adalah mencairkan darah di mana lebih banyak oksigen dapat disalurkan kepada otak dengan lebih baik, seterusnya meningkatkan fungsi otak itu sendiri.
KESIHATAN JANTUNG Pelbagai kajian telah menunjukkan bahawa Omega-3 mempunyai kesan positif  terhadap kesihatan jantung. Pengambilan EPA dan DHA asid lemak Omega-3 membantu mengurangkan risiko penyakit koronari jantung. 
Omega-3 menggalak sistem kardiovaskular yang sihat, termasuk arteri yang sihat. Ia juga membantu sel darah merah mengekalkan keanjalannya, seterusnya dapat mengalir dengan lebih lancar.
KEBAIKAN LAIN OMEGA-3
Omega-3 membantu memperbaiki:
>Sendi dan pergerakan >Kesihatan kulit >Sistem imun >Penglihatan >Pernafasan >Tingkahlaku positif di kalangan kanak-kanak >Fungsi sistem saraf >Spatial function dan spatial memory >Komunikasi Selular >Pengurusan berat badan
 Khasiat:
* Kombinasi minyak ikan Salmon asli dan minyak Zaitun membekalkan asid perlu (EFA) Omega 3 dan 9, yang boleh membantu mempertingkatkan ketahanan badan, memelihara kesihatan kardiovaskular, memelihara kesihatan kullit, mengurangkan keradangan, mengawal atur fungsi sistem saraf dan meredakan kesakitan. EFA adalah lemak yang mesti diperolehi daripada diet anda. Gabungan minyak ikan dan minyak zaiton menjadikannya satu produk EFA yang seimbang dan berkesan.
* Asid lemak perlu Omega-3 adalah baik untuk membantu mengekalkan kesihatan am tubuh. * Boleh membantu menjaga kesihatan kardiovaskular, mengurangkan tahap kolestrol buruk, memperbaiki peredaran darah dan mengurangkan risiko penyakit jantung. * Berpotensi membantu mengurangkan artritis, darah tinggi, kesukaran belajar dan masalah kulit.
Cara Pengambilan: Dos yang dicadangkan: 1 kapsul setiap kali, 2 kali sehari
Harga:RM 118 Nak dapat diskaun 15%-35%, jom WhatsApp 0148466814      
Hit: 0 Laman Asal