Ahlan Wa Sahlan kepada anda semua kerana sudi mengunjungi laman ini. Moga dengan sedikit usaha yang dibuat oleh penulis dapat dimanfaatkan dengan sebaiknya oleh semua. Penulis juga mengharapkan bantuan dan pandangan dari anda semua bagi melicinkan lagi kelancaran laman ini. Terima kasih sekali lagi di atas kunjungan anda.....

Kembara tiada henti, mencari bekalan ke negeri abadi.
Assalamualaikum W.B.T
Bismillahirrahmanirrahim

Saudara seislam ikhwan dan akhwat..

saya membuat blog ini bertujuan untuk mengumpul semula entri2 islamik, pesan berpesan dalam islam, dorongan diri, nasihat menasihati, tarbiyah diri, muhasabah diri, kisah2 terdahulu dan banyak lagi artikal2 yg telah dikongsikan kepada saya dari kenalan saudara2 islam melalui gambar2 dan teks. Dari kesempatan ini juga,saya ingin berkongsi dengan saudara2 islam d luar sana agar dapat mencari manfaat dalam perkongsian ini supaya kita sama2 mencari jalan yang lebih di redhai Allah. Sama2 kita mentarbiyah diri dan istiqhamah dalam doa supaya Allah membuka pintu hati kita lebih dekat diri ini kepada Nya..In Shaa Allah.. 

Dengan tujuan yang ingin saya lakukan ini,saya mencipta tajuk Kembara Ilmu [KI] ini kerana dari semangat,sokongan dan dorongan seorang hamba kepada saya agar memilih untuk berkongsi ilmu dengan saudara seislam, dan dari semangat itu juga saya mengambil kesempatan agar setiap pekara yang kita lakukan ini adalah bertujuan,beribadah dan berniat semata-mata hanya kerana Allah taala.. In Shaa Allah..
Hit: 6 Laman Asal