Salam to all my dear friends and family.
Seperti yang diramalkan, 2nd day kami kat sana hari hujan.  Hujan yang bukan sekerat hari…hujan wholeday plak tu.  We need to change our program. Sepatutnya kami nak melaram pakai hanbok but then its raining and very cold…so tukar program Day 5 change to Day 2. Mujur kami jalan sendiri-sendiri boleh tukar program ikut suka hati kami jer..hehehehe.  Kalau ejen…emm…kena stick to their program and no changes allowed.
Well, Yati and Alin will do all the planning/routing/finding the subways..which exits..which train to take….hehehe.  Kami dah bahgi-bahgi job camni sebelum kami fly lagi.  Sebabnya, I’ve done all the searching, planning and completing the itinerary for this trip..:) :D Fare la kan..hehehe.
Lepas dah bersiap, turun pantry…guesthouse kami ni with breakfast tau..legaaaaa.  Settled breakfast dengan berpayung bagai weolls bergerak ke Myeongdong Station.  Destinasi pertama is to Korean Broadcasting System atau nama pendeknya KBS.  KBS ni memang tak asing lagi la dalam hidup peminat tegar Korean Drama dan variety show.  Buat apa nak g KBS?  Kat situ ada KBS Exhibition Hall yang mana entrance dia free.  Yang sedihnya, bila kami sampai sana, its CLOSED.  Close every 1st Monday of the month. Takperla…dapat bergambar kat luar pun jadila…janji dah sampai..hehehe.

Selesai dah breakfast...moh kita berjalan.


While waiting for the train...bergambar tetap!


Tu kat belakang tu tengah mencari arah tujuan ke KBS.  Saya hanya follow..:)


Tersilap keluar exit daaa...terlepas station pun iyea jugak... Kami ternaik train express..tu yg terlajak station tu.  Mujur ada kawan ni sudi menolong kami yang lost tak tau kat mana. Jangan kata kami tak payung naaaaa...:)


Finally kami sampai jugak KBS ni...dalam hujan renyai-renyai..tetap kami tempuh jugak.



Ni maskot depa kot...saya tak tau la...huhu


Group photo is a must!!


Ce tengok payung saya tu...ada awan-awan kan... hehehe. Payung-payung kami ni, kami amek pinjam je kat guesthouse.  Dari pagi sampaila ke malam..kami duk bawa merata payung ni. 


Stop sini jap..beli roti.




Suasana dalam train. 

Next destination is Coex Mall. Singgah Hollys Coffee jap rest and solat.  Then, kami ke the famous Starfield Library. Its so, soooo pretty. Kat sini weolls amek gambar je la. Libraray ni dalam mall ye. It’s such a good idea untuk galakkan orang membaca. Ramai jugak  yang lepak kat sini..tp, mostly amek gambar la kan..termasuk kami-kami ni haa…jakun la katakana..kekekeke.  Tapi saya rasa tempat ni macam tak sesuaila nk study..rata-rata nampak ramai je main phone and relax-relax…which is good too..:)


Kagum betul masuk library sini.  Dalam shopping mall dibuatnya library..bravoo!!!





Yang datang sini...selain baca buku, dan kebanyakkannyala amek gambar.  Sebab cantik sangat tempat ni.


Kami mingle around dalam mall...ni kedai sabun plak... wangi sungguh sabun-sabun kat kedai ni.


Ni masuk kat supermarket depa plak.

Golongan mak-mak membeli barang makan

SM Entertainment


Since we are here at Coex centre, we just drop by to take photo of this Gangnam style horse dance statue. Though simple, it is very well done and beautiful.



Ada tourist ni mai join us amek gambar.  Tak ingat plak depa ni mai dari mana.

Bila dah selesai bergambar kat statue Gangnam tu kami berpatah balik semula ke SM Entertainment, which is sebelah library tu aje. Bangunan ni menempatkan pelbagai benda tentang artis SM Entertainment - EXO, Red Velvet, Super Junior, Shinee, dll. Ni yang my niece pesan saya belikan for her Red Velvet lightstick.  Die-hard fan kumpulan RV la katakan..:) Pusat SM ni mempunyai 6 tingkat yang dipenuhi dengan pelbagai barangan peribadi, anugerah2, galeri foto, teater dan kedai merchandise khas buat peminat artis2 tersebut. 



Inila dianya RV lightstick pesanan anak sedaraku. Cantik gak benda ni..:)

Akhir sekali, sebelum balik ke guesthouse untuk makan malam kami ke Yang Good Halal BBQ Lamb.  Semua bekalan kambing di restoran ini diimport dari Australia dan dijamin halal.  Memandangkan perut dah lapor..jom kita bakorr..!! Appetizer as usual the famous kimchi. Salad kubis yang sangat sedap.  Sampai staff sana tambahkan lagi for us. Free of charged.  Kami dapat 2 set hidangan sebab kami ni kan ramai..6 orang..:)

Masa kami sampai, ada few Malaysians dah kat sana. Lain-lain tu, Korean la lepas balik kerja kot depa mai makan situ.  Daging kami order ni both boneless which is so sedap!! We add lamb soup. Nasi memang akan dia bagi siap-siap. Air standard air mineral kalau makan kat sana. Nak order air lain pun boleh…tp, depa galak kita minum mineral water.

Lamb grilled skewers




Bergambar dengan tokey Yang Good.


Kami meninggalkan Yang Good Korean BBQ Lamb Rest dengan perasaan puas yang amat sangat.  Memang berbaloi datang sini, walaupun terpaksa jalan sikit dari subway.  Cuaca pun chil-chil aje...not so cold and very nice.

Till then...saya akan sambung lagi pada episod akan datang.
Tungguu...



Hit: 0 Laman Asal