Assalamualaikum guys!
Long time. Very long time actually. Alasan yang simple, my sis bawa broadband pergi matrik, n aku plak keje. Bangun, subuh, g keje.. malam, balik keje, isyak, tdo! Finish for one day. Easy.  Niat to buy another broadband tu ada. Tapi biasalah cutinya sehari je dalam seminggu. Sehari tu lah nak rehat kat rumah. Tak sempat la kisahnya nak p bandar kan. So, hidupku bagaikan katak di bawah tempurung.

Lepas grad ko buat apa dayah?
Kan dah gtaw tu. Aku keje. Keje kampung je. Gaji pon tak lepas line yang kerajaan sarankan iaitu rm900. Gaji aku bawah lagi dari tu. Socso, kwsp semua2 tu tak de. Aku keje ni pun sebab tak nak pegang status penganggur.. hahaha.. boleh eh macam tu? Tak kira menganggur ke tu? Tak la kan sebab keje. :p . Keje biasa sangat namun memerlukan tahap kesabaran yang tinggi. Sabor je la. Tapi bila time hangin satu badan tu, sabar pun melayang jugak. Haha

Ko bila nak kawen dayah?
Haaa.. soalan ni.. soalan yang paling aku tak suka abad ini. Kalau ada jodoh, tak kan lari gunung dikejar. Betul tak? Calon tak dak lagi la uols. Boyprend pun x ada. Malang sungguh.

Tak dapat interview mana-mana ke?
Ada je. 1st, kat Kl. Interview kat OCBC. When my fren said, so stress la keje ngan bank. My heart a little bit taste tawar keh. Tapi bukan sebab tu aku x attend interview tu..bila godek2 skop keje kena incharge clients from Singapore. Erkkk! Tak mampu mak jemah. N my parents pon x bagi permission. 2nd kat Pj. Yang ni aku gigih pergi. Pergi pagi balik malam keh dari Kelantan ke KL. Ponat yang amat. Tapi masalah aku tak tahu nak stay kat mana. Dengan keje aku skang, xpe la xpayah bayar sewa rumah. Makan pon jimat. Bil letrik, air bagai tu aku share ngn parents. Xmahal sangat pon. Hehehe. Interview seterusnya plak aku terus withdrawn je offer dorang because of semua kat Keyelll.. ada la satu interview tu aku tak tolak sbb kat Kelantan. Yang ni entri berikutnya. Harap la aku tak lama sangat untuk update next entri ye. Long smile. J

Ko tak sambung belajar ke dayah?
Tak! Mana aku nak cekau duit? Tak nak pinjam ptptn. Sbb aku yakin xmampu nak bayar dah. Pasal scholar tu kena ada offer letter dulu dari pihak u.. baru ada org nak support. Again, mana nak cekau duit utk pembiayaan pertama. Kena cari duit dan simpan dulu untuk masa depan. Rasa nak jadi RA tu ada. membuak plak ketika ini. ngee~

Ko mesti makin gemuk kan??
Ehh.. tolong sikit eh,.dah la wei doakan aku gemuk.. doakan aku slim pulak.. hahahahaha..memang makin gemuk pon woi! Mak aku pandai masak. Sedap ! rugi la tak makan banyak. :P
To those yang tunggu aku update entri, thank you so much. Haha. Gudnite, bubye! Wassalam. Happy new year 2014, Gong Xi Fa Cai. 



Hit: 0 Laman Asal