Seramai 109 Warga Pendidikan Wp Labuan Menerima Surat Kenaikan Pangkat

7 Februari 2017 – Seramai 109 warga pendidikan di Wilayah Persekutuan Labuan telah menerima Surat Kenaikan Pangkat yang telah disampaikan oleh Pengarah Pendidikan Jabatan Pendidikan WP Labuan, Encik Raisin Saidin bertempat di dewan SJK(C) Chi Wen.

Beliau menzahirkan ucapan tahniah dan terima kasih kepada semua warga pendidikan yang sentiasa bersungguh-sungguh tanpa mengira samada Pegawai Perkhidmatan Pendidikan maupun Pegawai Kumpulan Pelaksana, sama-sama menjadi pemangkin kejayaan pendidikan di Wilayah Persekutuan Labuan. Pegawai Perkhidmatan Pendidikan yang dikenali umum sebagai Guru, adalah insan yang paling dekat dengan murid. Insan yang sebenarnya penyumbang utama dalam mendidik dan membangunkan manusia sebagai modal insan yang berjaya dari pelbagai aspek, samada inteleknya, jasmaninya, rohaninya, sahsiahnya maupun emosinya.

Para Pegawai Kumpulan Pelaksana pula adalah pendokong utama dalam memastikan pelaksanaan semua operasi pendidikan berjalan lancar. Samada sebagai Pemandu atau Kerani maupun Pembantu Operasi. Masing -masing mempunyai peranan yang penting dalam kejayaan pengoperasian pengurusan organisasi bagi Jabatan Pendidikan WP Labuan dan sekolah.

“Saya menyeru semua penerima surat kenaikan pangkat hari ini dan semua hadirin yang bersama  dalam majlis yang bermakna ini, supaya sentiasa menyedari tanggungjawab kita semua untuk memastikan  kita menyumbang kepada faedah anak-anak kita khasnya dan generasi penerus yang dididik di WP Labuan. Kita semua  accountable untuk bersama dalam memberi perhatian, kasih sayang dan  bertanggungjawab  dalam  mencorakkan masa depan generasi Anak Malaysia yang lebih bermakna”.

More from my siteMajlis Penyerahan Surat Kenaikan PangkatMemartabatkan Roh PdPc Abad ke-21Majlis Anugerah Kecemerlangan Akademik (MAKA) Tahun 2016Lawatan Pemantauan Hari Pertama Persekolahan Tahun 2017Sambutan Hari Guru 2017 WP Labuan Berlangsung Penuh CeriaPengiktirafan kepada Murid, Guru dan Sekolah Labuan Share on FacebookShare on TwitterShare on Google
Published: 0000-00-00 Hit: 4 Laman Asal
MAJLIS MERAIKAN SKOT YG DINAIKAN PANGKAT DARI PW I (MG) KE LT
Untuk maklumat semua skot, pada 6 Nov 09 satu majlis meraikan 2 orang skot yang akan dinaikkan pangkat dari PW I ke Lt. Majlis akan diadakan di K.Lumpur jam 0900 bertempat Restoran Kg Pandan. Skot y .. ..
Amanat Ketua Pengarah Jakim Kepada Warga Jakim Cawangan Sabah
Majlis Ramah Mesra Ketua Pengarah JAKIM Bersama Warga JAKIM Cawangan Sabah telah diadakan pada 19 Oktober 2009 bertempat di ibu pejabat JAKIM Cawangan Sabah, Kota Kinabalu. Majlis pertemuan ini merup .. ..
Perkongsian Dari Dr. Sheith Untuk Tindakan Warga Manjung.
Ayer Tawar Manjung sekarang ini dilanda wabak demam denggi. Sejak bulan december tahun lepas sampai sekarang tak habis-habis lagi hari-hari ada new case .. ..
Gadis Melampau Menerima Padah
Menurut majalah MANAR ISLAM, pada suatu hari, seorang gadis yang terpengaruh dengan cara hidup masyarakat Barat menaiki sebuah bas mini untuk menuju ke destinasi di wilayah Iskandariah. M .. ..
PERJUMPAAN PENGARAH BERSAMA WARGA SJK
Perjumpaan Pengarah Pendidikan Negeri Kedah bersama warga Sektor Jaminan KualitiHakcipta Terpelihara © 2017 sektorjaminankualiti.jpnk@gmail.com PENAFIAN: K .. ..