CHARMS FOUNDATION, PRODUK-PRODUK CHARMS,STARGLOW  & SET FAHARA MENYERLAHKAN KEJELITAAN SEMULAJADI CHARMS FOUNDATION, PRODUK2 CHARMS & STARGLOW MENYERLAHKAN KEJELITAAN SEMULAJADI

Hai sayang-sayang semua,..hari ni saya nak share dengan awak-awak semua tentang Charms Foundation ynag sangat hebat diperkatakan. Semua pelanggan saya sangat berpuas hati selepas menggunakan produk Charms,.. Produk pertama keluaran Charms ialah Charms Foundation,....slps itu, CHARMS mengorak langkah keluarkan cleanser & make up remover dan jugak kaisya serum.

RANGKAIAN PRODUK CHARMS : -

1) CHARMS CLEANSER & MAKE UP REMOVER (100ML) - RM59

2) CHARMS FOUNDATION (20GRAM ) - RM59.90

(ADA 4 KOD PILIHAN : WHITE FAIRY, WHITE DOLLY, NATURAL BEAUTY DAN SANDY PRETTY/PINKISH2)

3) KAISYA SERUM (15ML) - PEKAT & LIKAT - RM89.00




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OK, JOM kita review CHARMS FOUNDATION dulu yea...


CHARMS FOUNDATION



 apakah kelebihan Charms Foundation ini : -

1) Di adun menggunakan Minyak kelapa dara (sapuan yg sgt halus)
2) Menganjalkan kulit (Collagen)
3) Memudarkan parut dgn penghasilan sel2 baru (Apple stemcell)
3) Mencerahkan (LGluta)
4) Melindungi dr sinaran matahari (punca jeragat)
5) SPF 15
6) Melembabkan kulit wajah

Apa yg special sangat Charms Foundation ni berbanding dgn foundation lain dkt luar sana tu?

✅ Menyerlahkan lagi kulit wajah (kesan yang lebih flawless dan cerah-tidak berminyak).
✅ Mencerahkan kulit dari masalah kekusaman, tona tidak sekata dan masalah kulit yang lain.
✅ Memberikan perlindungan dari sinaran UV iaitu punca utama masalah jeragat.
✅ Menambahkan kolagen yg dapat membantu menegangkan kulit wajah.
✅ Memperbaiki tisu-tisu yang rosak di bahagian yang disapukan.
✅ Anti jerawat.
✅ Tidak basah atau berminyak.
✅ Paling best, makin peluh makin glowing. Pakai 8 jam pun muka tak bercapuk!. RM59 tapi tahan 1 tahun. 






 Charms Foundation mampu menutup segala noda, bintik hitam, jeragat, bekas jerawat dan sebagainya di wajah anda. Hanya dengan sapuan nipis, anda boleh kelihatan flawless .Gabungan apple stemcell dan kolagen membantu menbaiki masalah kulit anda.
CHARMS FOUNDATION keluaran 100% Bumiputera telah menjadi sebutan beberapa hari yang lepas. 


Kerana tekstur yang sangat menarik dan TIDAK OILY. Ditambah dengan KOLAGEN & APPLE STEMCELL sebagai bahan asas membuatkan pengguna selesa selama beberapa jam menggunakan bedak asas ini. 
Charms Foundation ini juga mengandungi L-GLUTA untuk membantu anda mencerahkan kulit serta memudarkan parut2 jerawat.


Anda usah ragu2 lagi kerana produk2 CHARMS adalah selamat untuk digunakan kerana telah mendapat kelulusan KKM. 

Charms Foundation mempunyai tekstur yang sangat ringan sehinggakan ramai yg berkata seperti  tidak memakai apa2 di wajah!
ada 4 pilihan color charms foundation untuk kulit wajah anda



white fairy - kulit cerahwhite dolly - sederhana cerahnatural beauty - kulit sawo matang / kuning langsatsandy pretty/ pinkish2 - kulit cerah / hitam manis / nak skin color tan
PERHATIAN SEMUA!!!
sekarang nie dah xde charms foundation kod sandy pretty yea,..dah diganti dgn PINKISH-PINKISH....
Warna pinkish2 ni lagi menggoda lg meletops sebab dah upgrade taw...PINKISH2 jadi kegilaan wanita,sbb bila pakai tu, nampak pink2 sikit....bukan pipi yg jadi pinkish.. tp keseluruhan wajah nmpk lebih TAN & PINKISH (ala2 Kim Kardashian).. wajah lebih BERNYAWA U alls.. tekstur dah la best giler.. ada perawatan pulak tu.. Kalau pipi nk pinkish..kenala buh blusher.. atau letak  foundation charms kod  PINKISH2 lebih sikit atas pipi tu bagi  sikit highlighter.. barula Kim K 

betul tak sy cakap bila pakai charms foundation color pinkish2 ni lg nampak kulit bermaya dan hidup,..sape yg suka make up tan-tan nih or mmg kulit hitam manis mmg lawa lah pakai kod pinkish2,..terus jadi kim kardashian or jennifer lopez uols!!!! kalau sape yg nak highlight make up pon boleh,..tak semestinya kita kulit putih tak boleh pakai taw pinkish2 nih.....mmg lawa sangattttt.....



Antara kelebihan Charms selain boleh tahan lama pada kulit wajah ialah:
1. Mencerahkan kulit2. Melembapkan kulit3. Mengurangkan kedutan pada wajah4. Melindungkan kulit wajah dari sinaran UV5. Tona kulit lebih sekata6. Tidak berminyak7. Anti Penuaan

Diantara keistimewaan CHARMS FOUNDATION:
1) COLLAGEN - Utk mencerahkan, menegangkan, melembab, mengimbangi minyak di bahagian muka
2) APPLE STEMCELL - memudarkan parut dgn penggantian kulit baru secara natural
3) SPF 15 – pelindung uv

tips menggunakan charms foundation

Tips cara memakai CHARMS dengan cara yang betul supaya wajah anda nampak lebih flawless dan smooth.
Anda tahu??
 Ujian warna tidak boleh dilakukan ke atas mana-mana bahagian tangan mahupun badan kerana warnanya tidak tepat sama sekali dengan warna di muka. Warna CHARMS perlu di pilih dengan tepat supaya anda tidak nampak terlebih putih atau terlebih gelap.
Soalan : "Bagaimana nak tahu warna CHARMS foundation yang mana sesuai dengan kulit kami?"
Jawapan : "Sapukan CHARMS foundation pada wajah anda, jika ia tidak nampak, maknanya anda memilih warna CHARMS foundation yang betul.Jom teruskan dengan tips berikutnya...
Langkah pertama : Pastikan wajah anda bersih sebelum menyapu CHARMS.Langkah kedua : Guna berus / span untuk mendapat hasil yang lebih rata sempurna dan lebih tahan lama.Langkah ketiga : Mulakan sapuan CHARMS pada bahagian tengah wajah anda iaitu kening, hidung dan dagu. Jangan lupa sapukan juga pada bawah mata dankelopak mata supaya mudah untuk anda apabila menggunakan eye shadow.
Sangat simple kan?? Kerana CHARMS hanya basic foundation tetapi CHARMS mampu menyembunyikan any imperfection kat muka anda. Jerawat, tompok hitam, dark circle pada bawah mata, kemerah-merahan dan sebagainya. The best part in CHARMS ialah semestinya KOLAGEN & APPLE STEMCEL!! Lets try!!
Love,
CHARMS FOUNDATION MALAYSIA (CFM)


HARGA : RM59.00 (20gram)


POSTAGE RM7.00 SEMENANJUNG 


ADD RM9.00 SABAH/SARAWAK




WHATSAPP +60192372259

PROMOSI !!!!!!!

- customer yg membeli full set -

(cleanser, foundation, serum dan

 starglow - free postage)





COD KLANG / PORT KLANG /

 KG DELEK / TELUK PULAI


 MCDONALD DRIVE THRU PORT KLANG / 

POSLAJU PORT KLANG




POSTAGE SELURUH MSIA






ADD FB SY : DARIN HARRAZMIEY

FOLLOW INSTAGRAM SY : darin.harrazmiey

AGEN SAH CHARMS & STARGLOW KOD G0001


-------------------------------------------------------
HAI UOLS, NOW CHARMS ADA KELUARKAN SET BARU YEA LEBIH AWESOME UOLS NAMA SET NI SET FAHARA....UOLS BOLEH PAKAI SET INI MIX WITH CHARMS YEA,..NO PROBLEM AT ALLL

JOM I NAK REVIEW SIKIT PASAL SET FAHARA NIH...

SET FAHARA TERDIRI DARIPADA 3 ITEMS IAITU : -
1) CLEANSER & MAKE UP REMOVAL 30ML
2) HYDRA FRESH CREAM 5GRAM
3) NIGHT SPA TREATMENT CREAM 5GRAM
SET INI LEBIH KEPADA SET TRIAL , TAHAN DALAM 1 BULAN KE 1 BULAN SETENGAH BEGITULA ; )
HARGA 1 SET FAHARA  : RM79.00POSTAGE SM: RM7.00POSTAGE SABAH/SARAWAK : RM9.00WHATSAPP : +60192372259AGEN SAH PORT KLANGKOD G0001
COD KLANG / PORT KLANG /

 KG DELEK / TELUK PULAI


 MCDONALD DRIVE THRU PORT KLANG / 

POSLAJU PORT KLANG




POSTAGE SELURUH MSIA


FAHARA SKINCARE adalah rangkaian penjagaan kulit wajah keluaran CHARMS yg dirumus khas utk membantu dlm penjagaan harian kulit wajah. Selain itu ianya juga dpt membantu dlm merawat kulit wajah yang rosak dan bermasalah. FAHARA SKINCARE jg diperkaya dgn bahan2 semulajadi yg khasiatnya khas utk kulit wajah sprt MINYAK ZAITUN, VIT C, VIT E, COLLAGEN, ALOE VERA, WITCH HAZEL dan byk lg di setiap satu item di dlm set tersebut.
Ianya jg diperbuat di kilang muslim di Malaysia dan mendapat kelulusan KKM serta selamat digunakan oleh semua golongan.
Yg penting, tiada effect pengelupasan dan pedih ketika pemakaian. Bahan2nya yg natural dan tekstur krimnya yg lain dr yg lain menjadikan FAHARA SKINCARE adalah skincare harian pilihan anda.
FAHARA SKINCARE terdiri drpd :-
1) CLEANSER & MAKE UP REMOVER 30ml (1-2x sehari)
-Pencuci muka harian-Membuang make up sprt foundation,eyeliner dll-Membantu membersihkan pori2 yg tersumbat-Membantu mencerahkan kulit wajah secara perlahan2-Membantu memulihkan wajah yg sunburn-Membantu memudar cela secara perlahan2-Membantu menyekatakan kulit wajah-Membantu mencegah jerawat pasir, whitehead & blackhead-Membantu mencegah jerawat Membantu mematikan kuman2 jerawat
2)Hydra Fresh Cream 5gm-1x sehr
-SPF 20-Membantu memberikan perlindungan dr sinar UV yg membahayakan kulit wajah-Membantu melindungi kulit dr terkena jeragat akibat sinar UV-Membantu membuka jalan pori utk bernafas-Membantu dlm melembabkan kulit wajah-Membantu mengimbangi tekstur kulit yg kering & berminyak-Membantu mecerahkan wajah-Antibakteria-Membantu memudar jeragat/cela -Teksturnya halus membenarkan kulit wajah bernafas
3)Night Spa Treatment Cream 5gm (2-3x seminggu dipakai sblm tdur)
-Perawatan ketika kulit wajah bermasalah-Membantu mencegah kulit kusam, tona tdk sekata, dan kulit yg sunburn.-Membantu menegangkan kulit wajah-Membantu mengecutkan jerawat & jerawat nasi-Membantu memudar cela/parut dan jeragat-Membantu mengecilkan pori2 yg terbuka-Membantu mengimbangi minyakndi wajah-Membantu melembabkan kulit wajah yg kering-Tiada pengelelupasan-Tiada kepedihan
------- TIPS NAK APPLY SET FAHARA + CHARMS -------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

next month bulan November akan keluar loose produk Fahara 

HYDRA FRESH CREAM : RM49.00 (10gram)
POSTAGE SM : RM7.00
POSTAGE SBH/SRWK : RM9.00

Hydra juga mengimbangi ph kulit..membantu melembabkan jika kekeringan..dan mengawal minyak berlebihan serta mempunyai bahan yg memberi laluan pd kulit utk bernafas secara sihat
uols pakai hydra cream then apply charms foundation memang glowinglah serta merta uols!!!!

NIGHT SPA TREATMENT CREAM (10gram)
POSTAGE SM : RM7.00
POSTAGE SBH/SRWK : RM9.00





Night spa..bertindak seperti rawatan di spa2  yg xperlu lg kita pergi ke spa..hanya perlu lakukan dirumah sahaja..seminggu 2,3kali seperti melakukan rawatan spa 5⭐⭐⭐⭐⭐
Kini perlu lakukan dirumah sahaja,

digandingkan dengan charms&starglow

TESTIMONI SET FAHARA 



tengok ni bila pakai hydra cream dgn charms foundation glow lain macam taw uols....mmg cantekkkkk



-------------------------------------------------------------------------------------OK, JOM REVIEW CHARMS CLEANSER & 
MAKE UP REMOVER 


Published: 2016-05-22 Hit: 2414 Laman Asal
STATISTIK & RANKING ALEXA.COM : GALAKSI VIRAL = 1 TAHUN
GALAKSI VIRAL - Semalam tepat jam 10.21 malam bersamaan 01 Februari 2018 telah menunjukkan yang blog GV ini sudah berusia satu tahun. Cepat juga masa berlalu. GV harap dalam masa setahun akan datang G .. ..
HIJRAH & PERUBAHAN
PERUBAHAN SESUATU YANG NORMAL. ALAM SEMESTA SENTIASA BERUBAH, PERUBAHAN SIANG DAN MALAM, MUDA KE TUA DAN YANG HIDUP BAKAL MATI. TAHUN DEMI TAHUN USIA KITA MAKIN "BERKURANG". BERAPA YANG TI .. ..
"Her" & "Him"
Assalamualaikum dan salam sejahtera (da mcm pembaca berita dh) :pHari nie aku dok update blog lagi.. whoaaa.. rajin lol kamelia wee nie.. da 2 ari update blog.. mane x nye.. starting .. ..